În perioada rece, unii bălțeni vor primi lemne

Извините, этот техт доступен только в “MD”. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

În acest an, bălțenii care dețin case private și vor solicita compensații pentru sezonul de încălzire, vor primi lemne. Este inițiativa reprezentanților Primăriei. Astfel, autoritățile vor să se asigure că ajutorul material alocat va fi utilizat după destinație. Potrivit viceprimarului de Bălți, Iogr Șeremet, materia primă va fi asigurată de întreprinderea municipală „Amenajarea Teritoriului și Spații Verzi.”

„Noi vrem să asigurăm realizarea destinației pentru care se oferă aceste compensații. Din păcate, cei care beneficiază de aceste compesații nu le folosesc pentru procurarea lemnelor sau cărbunelui, de care au nevoie pentru sezonul de încălzire, cu excepția celor care locuiesc la bloc. Mai mulți beneficiari sunt cei care au case particulare și respectiv, solicită compensații, apoi lemne. Noi vrem să sincronizăm acest proces, ca banii să fie utilizați după destinație.”

Viceprimarul a îndemnat bălțenii să se adreseze cu o cerere către Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei din cadrul primăriei, dar nu direct viceprimarilor.

„Cei care știu că beneficiază sau cad sub incidența categoriilor care beneficiază de aceste compensații, îi îndemn să adreseze cu astfel de solicitări unde trebuie. Mulți vin la primirea cetățenilor și spun că nu li s-a oferit ajutor. După care identificăm, că aproximativ 50 la sută nici nu s-au adresat. Situația este simplă: vă adresați la Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei, unde trebuie de completat niște formulare.”

Pentru detalii, bălțenii sunt îndemnați să se adreseze în birourile 121 și 126 sau să formeze numerele de telefon (0231) 2-33-33 (0231) 2-00-43.

Поделиться...
Share

Комментарии