Acum doi ani, la sfârșitul lunii noiembrie, într-o conferință de presă, fostul șef interimar al Inspectoratului General de Poliție, Gheorghe Cavcaliuc culegea laurii ca urmare a unei operațiuni de amploare, în cadrul căreia, la Bălți, a fost destructurată o periculoasă grupare paramilitară din 13 persoane. Conform informațiilor prezentate atunci atât de Cavcaliuc cât și de ex-ministrul de Interne, Oleg Balan așa zișii Kotovțî sau ,,teroriști,, de la Bălți urmau atace Unitatea militară din Bălţi, Penitenciarul din Bălţi pentru a elibera 400 de deţinuţi, ce urmau a fi implicaţi la atacarea Inspectoratului de poliţie şi a Unității de Carabinieri din același oraș.
Gheorghe Cavcaliuc a menționat că printre preferințele teroriștilor din nordul țării au ajuns și unele edificii ,,strategice (în ghilimele) de importanță economică și culturală precum: magazinul UNIC, Filarmonica Națională, un muzeu și Teatrul Național de Operă și Balet din Chișinău.
Ei bine, stimați telespectatori sunteți curioși cum s-a finalizat această poveste legată de adepții renumitului rebel Grigorii Kotovschi?
Într-un final 7 din cei 13 teroriști de la Bălți s-au ales cu o simbolică amendă de 10 mii de lei. Cel puțin așa a anunțat Procuratura Generală într-un comunicat de presă.
Procuratura municipiului Bălţi anunţă despre condamnarea a 7 din cei 13 membri ai organizaţiei criminale paramilitare, acuzate de chemări la răsturnarea şi schimbarea prin violenţă a orânduirii constituţionale a Republicii Moldova (art. 341 alin. (2) Cod Penal).
În instanţa de judecată inculpaţii au recunoscut vinovăţia în comiterea infracţiunii incriminate şi au solicitat examinarea cauzei într-o procedură simplificată, care prevede sancţiuni mai blânde.
Pentru cele incriminate de procurori, Judecătoria Bălţi le-a aplicat celor 7 învinuiţi pedepse sub formă de amenzi penale a câte 10 mii lei fiecăruia.”
Cum adică, teroriști au fost 13 iar cu pedepse s-au ales 7, unde-s 6?
Probabil cei șase au fost implicați în alte scenete regizate și filmate de același producător.
Cei reținuți au declarat în urma unor interogări efectuate de polițiști că scopul lor a fost să alipească orașul Bălți și nordul țării transnistriei. În consecință, prin punerea în aplicare a acestui plan diabolic despre care au povestit potențialii teroriști trebuia să fie creată așa numita Novorosie.
Din imaginile video difuzate în acea perioadă de multe surse mass-media, care au fost furnizate de IGP am putea identifica mai mai multe asemănări, legate de tentativa de asasinare a omului de afaceri și liderul partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc.
Să analizăm procedurile de filmare și comportamentul celor vizați în aceste imagini video, în ambele situații. La prima vedere persoanele implicate în cele două cazuri conteplează planurile grandiose în spații publice. De asemenea, munițiile depistate sunt aceleași. Probail regizorii sau regizorul filmulețelor este lipsit de inspirație.
Poveștile cu teroriști, asasini și membrii organizației Antifa, care au fost învinuiți că ar fi pus la cale atacuri asupra instituţiilor publice după alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014. În cazul Antifa redactorul șef al portalului de știri newsmeker.md, Vladimir Soloviov a vărsat mai multă lumină. Pentru acest lucru jurnalistul a fost urmărit de persoane necunoscute.
Comentariile sunt închise