Actual
- Consiliul Audiovizualului a sancționat cu avertizare publică postul BTV și încă 30 de posturi TV
- Sate din R. Moldova – noua casă a refugiaților din Ucraina
- Un minor a fost reţinut de polițiști la scurt timp după ce ar fi răpit un automobil la Bălți
- Grup infracțional, documentat pentru promovarea unei aplicații de tip „cashback,” denumită „Swittips” pe rețelele de socializare
- Creștere fulminantă a prețurilor: Motorina a devenit mai scumpă decât benzina
- Piețele au reacționat după negocierile ruso-ucrainene. Grâul, porumbul și petrolul s-au ieftinit
- SUA afirmă că nu există încă semne care ar arăta că Rusia este „serioasă” în negocierile cu Ucraina
- Rezultatul negocierilor dintre Rusia și Ucraina în Turcia
- Atac terorist în Israel: Doi morţi şi cel puțin trei răniţi
- Negocierile dintre delegațiile Ucrainei și Federației Ruse vor avea loc marți
Danemarca va construi nouă insule artificiale în zona de sud a capitalei Copenhaga, în ideea de extinde zona industrială şi a atrage investiţii în regiune, a anunţat guvernul danez, scrie AFP.
Într-un oraş în care populaţia creşte şi spaţiile pentru birouri lipsesc, cele nouă insule ar urma să fie construite începând din 2022 pe o suprafaţă de trei milioane de metri pătraţi.
Primele terenuri vor fi vândute în 2028, iar proiectul, ale cărui detalii privind finanţarea nu au fost făcute publice, ar urma să fie finalizat în 2040, scrie Agerpres.
Guvernul de la Copenhaga speră să atragă până la 380 de noi companii şi să creeze 12.000 de locuri de muncă, ceea ce ar adăuga peste opt miliarde de dolari la economia daneză, sau 2,5% din Produsul Intern Brut.
„Vizăm întreprinderile de tehnologie de vârf, dar există întotdeauna loc pentru producţia de produse de zi cu zi„, a declarat ministrul Afacerilor, Rasmus Jarlov.
Acesta a precizat că Guvernul danez se aşteaptă ca proiectul să se autofinanţeze parţial prin vânzarea de loturi de pe viitoarele insule.
Una dintre cele nouă insule va găzdui o centrală care va converti deşeurile din Copenhaga în biogaz, instalaţii pentru epurarea apelor reziduale şi stocarea energiei generate de turbinele eoliene. Alte insule vor avea spaţii pentru companiile din domeniul industrial.
„Cred că ar putea deveni un fel de Silicon Valley european„, a declarat, la rândul său, preşedintele Camerei de Comerţ din Danemarca, Brian Mikkelsen.
Oraşul Copenhaga se întinde pe două insule principale, Zealand şi Amager, şi a fost extins de mai multe ori prin construcţia de mici insule artificiale. În luna octombrie a anului trecut, Guvernul danez a anunţat un alt proiect privind construcţia unei insule în nordul capitalei scandinave, insulă pe care să fie construite peste 20.000 de locuinţe.
Sursa: stirileprotv.ro
Știrea precedentă
Deputat: Dodon visează să copie modelul de autoritarism din Belarus
Citește și
Comentariile sunt închise