Grupul de lucru, format pentru investigarea cazului de infecţie alimentară a unor locuitori din satul Hîjdieni, a întreprins un şir de alte măsuri de stabilire a cauzelor infecţiei, la masa de pomenire, anunță noi.md cu referire la serviciul de presă al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.
Astfel, în urma controlului s-a constatat că la procurarea alimentelor n-au fost prezentate certificate de calitate pentru ouă, maioneză, scrumbie afumată, produse de origine vegetală, orez, crabi, caşcaval, tăieţei şi snakuri. Până la porţionarea produselor nu s-au prelevat contraprobe de produse finite. Personalul implicat în prepararea bucatelor dispune de certificate de control medical şi instruire igienică, dar conform spuselor administratorului, o persoană se simţea, însă n-a fost înlăturată de la procesul de pregătire a mesei de pomenire.
Pe marginea încălcărilor depistate a fost întocmit un proces contravenţional. Pînă la elucidarea cauzelor, care au condus la toxiinfecţia alimentară, DRSA Glodeni a emis Decizia de suspendare a activităţilor sălii, unde a avut loc masa de pomenire.
În prezent, în secţia de boli infecţioase a spitalului raional Glodeni sunt internate 20 de persoane, dintre care 7 minori. La domiciliu se tratează alte 4 persoane. Conform afirmaţiilor medicilor, starea de sănătate a pacienţilor este calificată ca fiind de gravitate medie cu dinamica pozitivă spre însănătoşire.
Comentariile sunt închise