Alexandru Tuciac, proprietarul clubului de cai din Bălți, a apelat la medicii moldoveni cu oferta de a folosi calitățile vindecătoare ale cailor pentru a trata persoanele bolnave. Călăritul și efectuarea de exerciții speciale face literalmente minuni.
Владелец конного клуба предлагает медикам использовать лошадей для лечения больных людей
Владелец конного клуба предлагает медикам использовать лошадей для лечения больных людей
Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Donnerstag, 12. Dezember 2019
Calul este de fapt un simulator viu, care ajută oamenii să se ridice pe picioare în cazul bolilor sistemului musculo-scheletic (atrofie musculară, scolioză de 1-2 grade), hernii lombare, scleroză multiplă și alte afecțiuni.
Eficacitatea hipoterapiei este atât de mare încât în multe țări ale lumii aceasta este utilizată ca principala metodă de reabilitare pentru persoanele cu dizabilități.
Potrivit lui AlexandruTuciac, nimeni nu a răspuns la propunerea sa.
Hipoterapia (reabilitarea prin călărie terapeutică) este cunoscută încă din Grecia Antică, dar a început să fie utilizată pe scară largă cu doar o jumătate de secol în urmă. Norvegiana Elizabeta Bodicher i-a probat eficiența în practică. Dânsa cu încăpățânare a practicat călăritul timp de 9 ani cu o pacienta Liz Hartel, bolnavă de poliomielită. Succesul a depășit toate așteptările. La Jocurile Paralimpice din Finlanda în 1952, o femeie care nu a mai fost în măsură să se deplaseze independent a câștigat o medalie de argint în cursele de cai. Picioarele ei s-au întărit și dânsa a putut să meargă independent. Inspirată de succes, Bodicher a început să predea călăritul la persoane cu dizabilități.
Pioneri în hipoterapiei sunt țările Europei. La noi în țară încă nu este dezvoltată această direcție, deși, așa cum arată experiența vecinilor noștri, hipoterapia este foarte solicitată.
Comentariile sunt închise