Profesorii instruiți să acorde primul ajutor medical

Peste 1.000 de profesori și asistente medicale din școlile din țară au fost instruiți în premieră să acorde primul ajutor medical. Lecțiile teoretice și practice au fost predate de specialiștii Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în perioada 14 martie – 22 iunie, 2017.

1.148 profesori de educație civică, educație fizică și asistente medicale au însușit tehnici de acordare a primului ajutor medical în situații de urgență cum ar fi: accidentele rutiere, accidentele casnice, înec, complicații provocate de boli cardiovasculare.

Profesorii au învățat să ajute persoanele cu stop cardio-respirator sau cu hemoragie internă, provocată de lezarea vaselor sangvine. De asemenea, ei au însușit manevrele medicale recomandate în cazul intoxicațiilor, traumatismelor sau obstrucției căilor aeriene cu bucăți de alimente sau obiecte. Profesorii au sarcina să transmită elevilor deprinderile obținute în cadrul instruirilor, transmite independent.md.

Șansele de supraviețuire a unui pacient grav scad, în fiecare minut, cu aproximativ 15 la sută. De aceea, acordarea primului ajutor medical, până la sosirea ambulanței, este vitală pentru viața bolnavului.

Potrivit Centrului Național de Management în Sănătate, 213 copii au murit anul trecut din cauza intoxicațiilor cu substanțe chimice, traumatismelor, înecului și obstrucției căilor aeriene cu corpuri străine.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture