Experiențe și practici noi pentru disciplina educația muzicală.
Marți, 19 martie, în incinta Liceului Teoretic ,, Ștefan Cel Mare” din Bălți a avut loc o întrunire metodică cu profesorii de muzică ai instituțiilor de învățământ din oraș. În cadrul activității participanții au analizat cele mai bune metode de predare pentru a dezvolta competențe în domeniul artei și muzicii copiilor. Organizarea evenimentului a fost posibilă datorită unui parteneriat dintre instituția gazdă și Universitatea de Stat ,,Alecu Russo”. Marina Morari, doctor în științe pedagogice a promovat un training la subiectul evaluarea competențelor specifice formate la elevi în cadrul orelor de muzică.
Directorul liceului susține că și-au propus promovarea evaluării competențelor specifice la elevi și în cadrul altor discipline, acesta fiind un criteriu important în formarea discipolilor.
Cel mai captivant moment al evenimentului a fost când profesorii au încercat cu ajutorul unor așa numite ,,pseudoinstrumente” să cânte în ansamblu și să prindă ritmul unor melodii.
Participanții susțin că au avut parte de un seminar cu un schimb activ de experineță și au preluat practici promovate în alte țări care îi vor ajuta mult în activvitatea lor.
Tema seminarului a fost predată în două limbi: limba rusă și română.
Comentariile sunt închise