Orașul din piatră albă împlinește azi 585 de ani. Mesajul Maiei Sandu
Cu prilejul acestei sărbători Presedintele, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare.
Îmbrăcat în straie de sărbătoare, azi municipiul Chișinău împlinește 585 de ani. Chișinăul este supranumit „Orașul din piatră albă”. Respectivul supranume provine din abundența clădirilor deschise la culoare, fiind construite din piatra albă de calcar.
Sărbătoarea a început cu o liturghei în Catedrala Mitropolitană „Nașterea Domnului” din capitală. În scuarul Catedralei a avut loc un Te Deum de mulțumire. Sărbătoarea „Hramul orașului Chișinău”, a fost inaugurat în jurul orei 10, iar autoritățile au pregătit pentru chișinăueni un Târg al meșterilor populari.
Maia Sandu ,,La mulți ani, dragi chișinăuieni!”
Cu prilejul acestei sărbători Presedintele, Maia Sandu, a venit cu mesaj de felicitare pe pagina sa Facebook. Aceasta a menționat că orașul Chișinău știe și să lupte, atunci când libertățile îi sunt puse în pericol.
“Chișinău, orașul care pentru o bună parte a cetățenilor țării noastre este „acasă”, celebrează astăzi 585 de ani. În aceste aproape șase secole, a devenit locul care întrunește tot ce însemnă Republica Moldova – diverse limbi, culturi și oameni care și-au găsit ori, poate, își mai caută aici rostul. Este orașul care știe să sărbătorească și să se bucure, dar știe și să lupte, atunci când libertățile îi sunt puse în pericol, unindu-se în numele unui viitor prosper. Pentru că orașul Chișinău înseamnă oamenii lui.
La mulți ani, Chișinău! La mulți ani, dragi chișinăuieni!” , a declarat Maia Sandu.
În pofida restricțiilor impuse și a avertizărilor experților în sănătate, în oraș vor avea loc câteva manifestații modeste. Astfel, oamenii pot sărbători „Hramul Chișinăului”, mergând la teatru, la bibliotecă, la muzeu sau chiar la biserică. De asemenea, în agenda de zi sunt prevăzute mai multe evenimente culturale și online.
Chișinăul este cel mai mare oraș și centrul administrativ, teritorial, economic, științific și cultural al Republicii Moldova. Orașul este așezat la o margine a pantei de sud-est a Podișului Central al Moldovei, în zona de silvostepă, fiind străbătut de râul Bâc, un afluent de dreapta al Nistrului.
Comentariile sunt închise