Bălțenii se plâng de mirosul neplăcut din oraș, care persistă de câteva zile. Orășenii cred că izul provine de la stațiile de epurare. Echipa de filmare a postului nostru de televiziune a încercat să afle de unde se trage problema. Igor Golberg, directorul companiei „Glorin Enginering”, responsabilă de evacuarea apelor uzate, susține că echipamentul stațiilor de epurare își îndeplinește corect funcțiile și nu ele sunt sursa mirosului neplăcut. Golberg susține că din cauza caniculei și apa stătătoare din râul Răut a apărut problema.
Golberg consideră că mirosul neplăcut lângă o stație de epurare este inevitabil. Nu există apă uzată inodoră, însă s-ar putea găsi o soluție pentru minimiza mirosul.
Angajații întreprinderii ne-au arătat cum funcționează stațiile de pompare. Sistemul funcționează fără pauze, iar lucrătorii sunt la serviciu non-stop, pentru a monitoriza procesul de curățare.
În laboratorul Gloring Enginering, la fiecare 12 ore sunt prelevate probe și se verifică nivelul compoziției și contaminării apelor uzate. În laboratorul chimic, sunt prelevate probe de ape uzate și nămol, în conformitate cu diagramele de monitorizare de laborator a funcționării stațiilor de epurare.
Directorul companiei a menționat că toate sistemele funcționează normal, iar standardele sanitare sunt respectate. De aceea cauza mirosului neplăcut, nu este legată de stațiile de epurare.
Jurnalistul BTV, va contacta Agenția de Mediu pentru a ne explica cauzele acestui miros. Astăzi, aproximativ 145 de specialiști activează în compania SRL ,,Glorin Enginering”.
Comentariile sunt închise