Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi bate alarma cu privire la darea în concesiune a 40 la sută din teritoriu Republicii Moldova unei companii din Statele Unite ale Americii, care se va ocupa cu explorarea gazului de șist. Usatîi atenționează cetățenii că extragerea hidrocarburii va aduce daune ecologice și va provoca seisme.
El a precizat că în spatele acestui acord semnat dintre Guvernul țării noastre și compania americană Frontiera Resources International stau interesele președintelui Partidului democrat, Vlad Plahotniuc.
Este o idee proastă și periculoasă. Cel mai interesant este faptul că, ceea ce este interzis în SUA, în țările din lumea a treia este posibil, în opinia lor. Acest proiect va distruge ecologia Republicii Moldova. Nu mai vorbesc despre problemele de ordin seismic care vor apărea. Ceea ce ține de apele subterane și resursele subterane ei le vor transforma într-o groapă de gunoi. Va trebui să anulăm acest acord. Acei care au făcut lobby lui Plahotniuc pentru a un șir de întâlniri pe care le-a avut în SUA, aceleași personae au venit la noi, și Pavel Fillip le-a dat o treime din țară în concesiune. Deși în România au impus autoritățile să înghită această momeală, însă cetățenii s-au revoltat. Ei bine, în Republica Moldova se poate căci s-a furat miliardul și Plahotniuc a scăpat basma curată. Deci, în Moldova puteam să punem în aplicare acest proiect.
Despre interesele lui Plahotniuc ne vorbesc și fotografiile acestuaia făcute în cadrul vizitei de anul trecut în SUA, la Consiliul Atlantic.
În cadrul deplasării Plahotniuc s-a întâlnit cu Steve C. Nicandros, președintele companie americane Frontiera Resources International care va explora petrolul și gazul de șist din Moldova.
Compania internațională americană se va ocupa de producţia de petrol şi gaze, după ce, anterior, a câştigat o licitaţie în acest sens anunţată de Guvernul Republicii Moldova şi organizată de Agenţia pentru Geologie şi Resurse Minerale din cadrul Ministerului Mediului.
Frontera Resources Corporation este o companie independentă specializată în explorarea zăcămintelor şi producția de petrol şi gaze naturale, care deține mai multe active în Georgia.
În urma semnării acestui acord dintre șeful Cabinetului de miniștri și compania americană, pe rețelele de socializare au apărut diverse reacții din partea internauților. Unii dintre ei au plasat pe paginile lor un filmuleț care explică cât de dăunătoare este pentru mediul înconjurător extragerea hidrocarburilor de șist.
Comentariile sunt închise