După ce au fost trimiși acasă de Brexit, acum românii sunt rugați de Guvernul Marii Britanii să se întoarcă la muncă

Guvernul de la Londra le promite vize temporare de lucru, iar angajatorii încearcă din răsputeri să îi convingă cu salarii majorate să revină în Regat.

După ce au fost goniți de Brexit, mii de români, inclusiv moldoveni care dețin cetățenia română, sunt curtaţi acum de Marea Britanie.

Guvernul de la Londra le promite vize temporare de lucru, iar angajatorii încearcă din răsputeri să îi convingă cu salarii majorate să revină în Regat, care este afectat de o uriaşă criză de brațe de muncă, transmite medianova.ro.

Recent, mii de benzinării și-au sistat activitatea pentru că nu au putut ţine pasul cu cererea crescută de combustibil, ceea ce a dus la mulți nervi și cozi kilometrice în fața benzinăriilor. Deja în jur de patru zile Marea Britanie este cuprinsă de asa o realitate.

Zeci de mii de şoferi, iar mulți dintre ei fiind români, au rămas fără locurile de muncă după Brexit. Actualmente criza capătă noi proporţii. Astfel nu mai există nici măcar suficienţi şoferi care să transporte combustibil către benzinării, unele din ele din acest motiv și-au raţionalizat vânzarea. Un şofer poate cumpăra cel mult un sfert de rezervor de combustibil, care este echivalentul a 30 de lire.

Fiind în disperare de cauză, în următoarele zilele, la volanul cisternelor care livrează carburant vor urca soldaţi. Sindicatele spun că Marea Britanie ar avea nevoie, în total, de 100 de mii de şoferi.

Sâmbătă, Guvernul de la Londra a decis, ca Marea Britanie să acorde până la 10.500 de vize temporare de muncă ca răspuns la lipsa forţei de muncă din Regatul Unit. Programul de eliberare a vizelor reprezintă o schimbare neaşteptată în politica sa de imigraţie post-Brexit.

În ultimele zile şi în pofida apelurilor din partea guvernului de a nu intra în panică, benzinăriile au fost luate cu asalt din cauza rupturilor de stoc care afectează şi produsele agroalimentare. Decizia de redeschidere a porţilor pentru imigranţi profesionali contravine liniei promovate de premierul Boris Johnson, al cărui executiv continuă să insiste că Regatul Unit nu mai depinde de forţa de muncă străină.

Vizele pentru o perioadă de trei luni, din octombrie până în decembrie, au scopul de  a atenua lipsa flagrantă de şoferi de camioane, dar şi de personal în sectoare cheie ale economiei britanice, cum ar fi creşterea păsărilor.

 

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture