CE ESTE CRIZA EDUCAȚIONALĂ

După ce orele de curs s-au sfârșit, ei nu am plecat acasă, dar au rămas să se informeze. Ce este  situația de criza educațională, cum se depistează aceasta și cum o putem combate.

Cadrele didactice a Școlii Profesionale nr.3 din Bălți au discutat la acest subiect, au analizat  studii de caz și au propus soluții. Psihologul instituției a remarcat că criza educațională este un lucru normal și firesc, iar profesorii trebuie să fie atenți cu elevii în astfel de situații.

Cadrele didactice s-au implicat activ la desfășurarea seminarului. După o prezentare informativă, profesorii au fost divizați pe echipe și au analizat situații diferite de crize educaționale. Aceștea au propus un plan de acțiuni pentru soluționarea pozitivă a problemei.

Rolul profesorului în situații de criză educațională este important, la fel ca și cel al părintelui. Copiii în perioada adolescentină sunt sensibili și au nevoie de atenția sporită a celor ce îi înconjoară. Elevii au nevoie de înțelegere și susținere mai ales în situații de criză.

Potrivit psihologilor unii profesori cu insuficientă pregătire managerială neglijează aceste caracteristici fiind preocupați numai de procesul de predare-învățare, şi poat ajunge în fața unor situații de criză care viciază climatul clasei de elevi. Aceștea mai susțin că relația dintre profesor-elev nu trebuie să excludă prietenia dintre ei.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture