Câți copii din Republica Moldova sunt dispăruți fără urmă

Tragedia din Caracal, România, a zguduit o lume întreagă. Două adolescente au fost răpite, violate, ucise și dizolvate în acid.

Una dintre minore era dată în căutare încă din aprilie și chiar dacă autoritățile făceau tot posibilul să o găsească, descoperirea îngrozitoare a fost făcută deja când fata era moartă, transmite Știri.md.

Conform datelor oficiale furnizate de Poliția Română, în prezent, 512 copii sunt dați dispăruți. Dintre aceștia, 298 sunt fete și restul, băieți.

Reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova au declarat pentru Știri.md că în prezent, oficial sunt 89 de persoane date dispărute pe întreg teritoriul țării.

Din numărul total de persoane dispărute,15 sunt minori.

Totodată, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, Natalia Stati, a declarat că în Chișinău sunt înregistrate oficial 16 cazuri de dispariție a persoanelor, în perioada anilor 2013-2019. Printre acestea nu se află niciun copil.

Oamenii legii îndeamnă populația să se adreseze imediat la Poliție sau să sune la 112 în caz de dispariția unei persoane. Nu este adevărat faptul că trebuie de așteptat trei zile, iar mai apoi de anunțat organele competente.

De îndată ce polițiștii au fost informați despre dispariție sunt audiate toate persoanele din anturaj, după care încep și căutările.

Sistemul Informațional Automatizat 112 din Republica Moldova dispune de trei modalități de localizare a terminalului apelantului.

În cazul apelurilor de la numerele de telefonie fixă, Sistemul Informațional Automatizat 112 primește în mod automat de la furnizorul de servicii telefonie, adresa fizică de instalare a terminalului.

În cazul apelurilor parvenite de la furnizorii de telefonie mobilă, Sistemul Informațional Automatizat 112 primește în mod automat localizarea primară a terminalului apelantului bazat pe tehnologia CELL ID care reprezintă o arie orientativă oferită din datele preluate de la celula de telefonie mobilă care deservește terminalul apelantului. Această arie are o raza relativ mare și este doar una orientativă.

Apelurile de la terminalele mobile care utilizează sistemul de operare Android versiunea 2.3 sau mai recentă, Sistemul Informațional Automatizat 112 primește în mod automat localizarea AML, tehnologie care oferă posibilitatea de localizare a terminalului apelantului cu o precizie înaltă oferită de Google – Emergency Locator Service. Aceasta presupune că la un timp scurt după inițierea apelului, terminalul apelantului trimite în mod automat SMS care conțin date GPS ce indică poziția terminalului. Zilnic Serviciul 112 recepționează aproximativ 1.500 apeluri care sunt localizate după tehnologia AML.

Serviciul 112 le recomandă tuturor utilizitatorilor sistemului de operare Android să facă o actualizare care ar fi mai recentă decât versiunea 2.3, fapt ce ar permite localizarea mai precisă în cazurile apelurilor de urgență.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture