Căpșunile și cartofii timpurii crescute în Moldova au apărut deja pe tarabele din Bălți. Iar dacă vă este dor de gustul acestora atunci să știți că poate fi și puțin pipărat, deoarece pentru un kilogram de căpșuni autohtone, în cazul unei pofte nepotolite veți fi nevoiți să scoateți și 90 de lei din buzunar.
Fermierii moldoveni au început să vândă capșuni și cartofi timpurii. Jurnalistul BTV a aflat care este prețul și de unde provin produsele. Prețul pentru căpșuni este pipărat, un kiliogram ajunge săa coaste de la 75 la 90 de lei. Vânzătorii spun că o cerere mare pentru aceste fructe la moment nu este. Însă sunt și din cei care o cumpără, deoarece este de producție autohtonă.
Prețul pentru un kilogram de cartofi timpurii, în dependență de dimensiuni vă poate costa de la 18 până la 20 lei. Fermierii spun că acesta este crescut pe câmpurile din țară. Vânzările pentru aceștea fa fel sunt mici din cauza prețurilor, iar oamenii cumpără din recolta veche, pentru că sunt mai ieftine.
Fermierii spun că, la finele lunii mai prețurile la căpșuni și cartofi vor fi considerabil mai mici. În supermarketuri căpșunile au început a fi vândute la sfârșit de aprilie, fiind de producție de import în majoritatea cazurilor. Prețul fiind de la 110 până la 160 de lei per kilogram, iar cartofii timpurii în supermarketuri este la preț de 40-60 de lei per kilogram.
Căpșunile și cartofii timpurii au apărut pe rafturi: de ce producție sunt și cât costă?
Căpșunile și cartofii timpurii au apărut pe rafturi: de ce producție sunt și cât costă?
Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Dienstag, 12. Mai 2020
Comentariile sunt închise