Calitatea apei în lacurile și râurile din țară este periculoasă

În urma calamităţilor naturale de la finele lunii aprilie curent, situaţia sanitaro-epidemiologică în zonele de agrement „Valea Trandafirilor”, „Râşcani”, „La Izvor”, „Valea Morilor”, „Vatra”, râul Nistru este nefavorabilă au constatat specialiștii Centrului de Sănătate Publică din municipiul Chișinău, transmite independent.md.

Apele meteorice au poluat solul şi apele de suprafaţă. În vederea prevenirii riscurilor pentru sănătatea populaţiei, este necesară înlăturarea poluanţilor care pot afecta starea de sănătate a populaţiei, atenționează specialiștii.

Monitorizarea calităţii apelor din bazinele acvatice în zonele de agrement, efectuată pe parcursul anului 2016 a demonstrat că, în lacuri calitatea apei nu corespunde prevederilor Regulamentului cu privire la cerinţele de calitate a mediului pentru apele de suprafaţă. Totodată, nisipul de pe plajele zonelor de agrement este poluat cu ouă de helminţi.

Luând în considerare situaţia nefavorabilă din aceste zone de odihnă, de rând cu temperaturile ridicate, Centrul de Sănătate Publică municipiul Chişinău atenţionează populaţia să nu se supună riscurilor de a contacta maladii infecţioase și boli de piele sau parazitare, atunci când se odihnesc în zonele de agrement afectate.

Pentru a evita asemenea situaţii este necesar: să mergeți la odihnă în zone protejate; să nu vă scăldați în bazine acvatice poluate; să respectați informaţiile plasate în zonele de agrement; să respectați igiena personală; să utilizați surse sigure de aprovizionare cu apă potabilă și să nu folosiți dușul după băile de soare.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture