Brânza cu rol de antibiotic natural
Brânza este un superaliment. Afirmaţia a fost făcută în mod oficial de către o echipă de cercetători de la Universitatea din Coreea. Brânzeturile elveţiene sunt cele care au cele mai multe beneficii pentru sănătate potrivit oamenilor de ştiinţă, scrie Gustarte.ro.
Potrivit studiului, sortimentele de brânză provenite din Elveţia au proprietăţi unice care le fac nu doar extrem de gustoase, ci şi potrivite pentru o dietă sănătoasă. În compoziţia ei intră o bacterie cu rol de antibiotic, propionibacterium freudenreichii, care nu se mai poate găsi nicăieri în lume.
În urma cercetărilor, coreenii au ajuns la concluzia că prin introducerea în dieta zilnică a brânzeturilor produse în Elveţia ne întărim sistemul imunitar şi scădem nivelul inflamaţiilor.
Propionibacterium freudenreichii se găseşte în sortimentele de brânză elveţiană şi este responsabilă şi cu gustul deosebit pe care acesta îl are. Potrivit unui studiu publicat în Culture Magazin cu cât găurile din brânză sunt mai mari cu atât mirosul este mai puternic şi deci concentraţia de bacterie cu rol de antibiotic.
În brânzeturi se găseşte o combinaţie perfectă de calciu, proteine şi vitamine şi minerale (zinc, vitamina A, riboflavină, B12). Alături de câteva nuci sau felii de fructe, potenţialul îi creşte şi dacă mai adăugăm şi un pahar de vin sigur se va îmbunătăţi şi starea de spirit.
Comentariile sunt închise