Sute de lucrători medicali de la un spital din Bruxelles s-au întors cu spatele spre prim-ministra Belgiei în timpul vizitei sale la instituția medicală. Gestul medicilor, al asistenților medicali și al personalului auxiliar vine după ce statul a intervenit cu modificări ale legislației ce impun grafic prelungit de lucru pentru lucrătorii medicali, dar și angajarea persoanelor necalificate.
În semn de protest, sute de lucrători medicali și-au întors spatele față de prim-ministra belgiana Sophie Wilmes, în timpul vizitei sale la unul dintre spitalele din capitala țării, Bruxelles. Premierul era în prima sa vizită spre două instituții, de la începutul epidemiei, scrie aa.com.tr.
Angajații spitalului i-au acordat un salut de dezonoare, la sosire. Ei au stat într-un rând, unul lângă altul, la intrare, și când prim-ministra a trecut cu mașina, ei și-au întors spatele.
Întâmpinarea neprietenoasă exprimă dezaprobarea față de modul în care Guvernul gestionează epidemia de COVID-19, dar și față de legea adoptată ce ține de ocuparea forței de muncă în sectorul sănătății.
Spitalul „Saint Peter” este instituție de referință din Belgia în tratamentul pacienților cu virus încă de la începutul pandemiei. Personalul medical din Belgia se plânge de oboseală extremă și extenuări din cauza programului încărcat de muncă pe timp de pandemie, precum și din cauza salariilor mici.
De altfel, guvernul a adoptat o legislație „controversată” care crește volumul de muncă al lucrătorilor din domeniul sănătății și permite recrutarea lucrătorilor medicali necalificați pentru posturile de asistent medical.
În urma vizitei sale, Sophie Wilmes a declarat într-o conferință de presă că a perceput protestul ca un apel la discuții între Guvern și sectorul sănătății. „Nimic nu va fi la fel după criză, trebuie să reevaluăm importanța profesiei de asistent medical”, a spus ea.
În prezent, Belgia înregistrează 55.280 de cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus. Din cauza virusului, în această țară au decedat 9.052 de persoane. Alte 14.630 de cazuri au fost recuperate.
Sursa: agora.md