Caută finanțatorii, care vor dori să le schimbe viitorul în unul ecologic. Aproximativ 50 de tineri bălțeni, săptămânal și-au dat întâlnire timp de 8 luni la Anticafeneaua din Bălți, unde au elaborat 7 machete pentru 7 instituții din oraș, pe care le vor schimbate. Tinerii speră ca curând după designul lor, clădirile să fie dotate cu containere pentru sortarea deșeurilor, becuri LED sau chiar panouri solare, iar ca iarna și vara temperatura să fie una optimă, ei propun și schimbarea ferestrelor și ușilor pe cele de termopan.
La liceul ,,Ștefan cel Mare” din Bălți, tinerii au început a face un mediu mai ecologic prin amenajarea unei zone verzi. Însă Maria, ca și mulți alți elevi ai școlii, speră ca, pe viitor mai multe din ideile lor să fie aduse la realitate.
O altă instituție de învățământ din oraș, liceul ,,Lucian Blaga”, elevii ar dori să o vadă adusă la standardele unei clădiri eco.
În luna mai curent, tinerii au expus cele 7 machete în cadrul unui forum.
AO „Centrul de Instruire și Dezvoltare Personală ANIMA” beneficiară a Programului de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a Uniunii Europene (UE), acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerii proiectului în regiunea de dezvoltare Nord sunt AO „Pro Cooperare Regională” și AO ”CASMED”.