Țara în care penitenciarele se închid pentru că nu mai sunt infractori

Numărul mic de deținuți din Olanda a dus la închiderea multor închisori. În 2013, 19 penitenciare olandeze s-au închis datorită ratei mici de criminalitate din zonă. În această vară, încă cinci penitenciare își vor închide porțile, transmite point.md.

 Închiderea penitenciarelor este justificată printr-o scădere cu 50 la sută a numărului de deținuți. În septembrie 2014, erau închiși 9.857 de olandezi, potrivit Consiliului Europei. Dintre aceștia, numai 20 la sută ispășeau o pedeapsă mai mare de 12 ani închisoare, potrivit digi24.ro.

Închisorile goale din Olanda au obligat autoritățile să importe 240 de deținuți din Norvegia. Cu toate astea, costurile pentru menținerea penitenciarelor deschise sunt prea mari raportate la numărul celor care le populează.

Factorii care contribuie la criminalitatea redusă din țara lalelelor sunt, printre altele: legile relaxate legate de consumul de droguri, concentrarea pe reabilitarea infractorilor și monitorizarea electronică printr-un cip în glezna infractorilor, care le permite să reintre pe piața muncii.

Rata de încarcerare este incredibil de scăzută în Olanda: dintre cele 17 milioane de locuitori, doar 11.600 de oameni sunt închiși. Rata este de 69 de deținuți din 100.000 de persoane.

La polul opus, se situează Statele Unite, unde rata este de 716 deținuți la 100.000 – cea mai mare din lume.