Șefa ÎM „Amenajarea teritoriului şi spaţii verzi Bălţi” a povestit despre regulile de demolare a copacilor

Copacii din Bălți au o vechime de peste 50 de ani iar uneori din cauza că sunt putrezi reprezintă pericol. Totuși aceștea pot fi tăiați doar în baza unor acte, iar cum la noi birocrația e la ea acasă, acest lucru poate necesita o perioadă îndelungată. Regulile sunt stricte și trebuie respectate spune, șefa de la spații verzi.

În perioada sovietică, municipiul Bălți a fost planificat ca un ,,oraș – grădină”. Copacii și arbuștii din anii 60 și 70 ai secolului trecut au fost plantați nu numai în parcuri și piețe, ci și în  curțile blocurilor și de-a lungul drumurilor. Astăzi, mulți dintre copaci au peste 50 de ani și sunt recunoscuți ca fiind în stare avariată. Cu toate acestea, copacii nu pot fi tăiați cum își dorește fiecare.  Există anumite reguli.

Șefa ÎM „Amenajarea Teritoriului şi Spaţii Verzi Bălţi”a spus dinc e motivsunt tăiați copacii din oraș. Întreaga procedură trebuie respectată. În plus, pentru colectarea tuturor actelor pentru tăiere a unui copac este nevoie de mult timp. Iar planul de demolare este aprobat lunar.

Lemnul este folosit pentru încălzirea încăperilorde producție ale întreprinderii municipale, sere, în care se cultivă răsaduri pentru răzoare de flori din oraș. O parte din lemne este împărțită familiilor vulnerabile, care se adresează la primărie.

Novicova a menționat că există o evidență strictă a fiecărui copac tăiat din oraș.

oraș - grădinăȘefa ÎM „Amenajarea Teritoriului şi Spaţii Verzi Bălţi”Svetlana Novicova