Când clopotele bisericii au răsunat, slujbele nocturne s-au terminat și postul de Crăciun s-a încheiat, care sunt următoarele reguli speciale pentru credincioșii ortodocși în această perioadă?
Clericul Alexandru al Bisericii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, spune că Crăciunul este cea mai luminoasă și sclipitoare sărbătoare ortodoxă, unde conform tradițiilor trebuie să mergem în ospeție, să pregătim masa de sărbătoare și să oferim cadouri. Dar cea mai importantă tradiție este că oamenii din întreaga lume să memorizeze acest eveniment magic și sfânt din noaptea de 6-7 ianuarie, cu multe secole în urmă.
După ce au trecut sărbătorile de Crăciun, cel mai important este să înțelegem că respectarea tradițiilor ortodoxe este necesară nu numai în zilele sfinte. Biserica încurajează oamenii să se lepede de ura, invidia, furia din inimile lor și să încerce o viață nouă, fericită, din noul an, fără emoții și gânduri distructive. Fiecărei sărbătoare sfântă este un bun prilej să le amintim oamenilor că pot fi mai buni, mai fericiți și să facă lumea noastră cât mai prosperă.
Credincioșii ortodocși așteaptă cu nerăbdare sărbătoarea Nașterii Domnului Hristos în fiecare an. Se crede, că aceasta este una dintre cele mai importante și solemne zile ale calendarului ortodox, care, potrivit tradiției vechi de secole, este sărbătorită într-un cerc cald, familial, printre rude și prieteni.