Persoanele tratate de COVID, cu urmări post vindecare, se vor reabilita în centre speciale. Însă de când și unde nu se cunoaște exact

Medicii atenționează despre efectele coronavirusului asupra pacienților, déjà tratati, dar care suferă de grupele de boli, cardio, pulmonare și gastro. In țările europene deja exista centre de reabilitare  pentru persoanele care au suferit de covid. Ministerul sănătății de la noi se gândește la un plan de creare a acestor centre de reabilitare.  Însă când și unde ar putea fi amenjate nu se cunoaște exact.

Suferința pacienților bolnavi de COVID-19, nu se sfârșește o dată cu tratarea. Potrivit medicilor, consecințele infectării cu acest virus, sunt resimțite și post vindecare, fiind cauzate agravări a sănătății în mai multe categorii de boli. Însă în cazul unor foști bolnavi pot apărea probleme ale sănătății de care nu au suferit nici o dată. În timp ce mai multe state deja au creat centre de reabilitare post covid, pentru pacienții tratați de acest virus, dar care au rămas cu careva afecțiuni, Republica Moldova după 5 luni de luptă cu covid-ul prin spitale, abia se gândește la un proiect în acest sens, fără de a fi mari progrese la moment.

Ministra Sănătății spune că, conform proiectului care se află încă în faza de avizare, medicii de familie vor fi cei care vor decide care pacienți vor ajunge să se trateze în aceste centre de reabilitare.

În acest proces vor fi antrenate mai multe instituții, atât din cadrul ministerului, dar și private.

Toate bune și frumoase. Însă când va fi inițiat acest proces nu se cunoaște, deoarce proiectul elaborat de către minister abea se află în faza de propunere.

centre specialecoronavirusreabilitare