Maeștri școlii profesionale numărul 3 din municipiu Bălți, s-au întrecut la concursul anual „Cel mai iscusit maestru”. Șase echipe, a câte doi participanți, au avut la dispoziție doar cinci zile pentru a crea costume în stilul anilor `80 a secolului trecut. Din aceleași stofe designerii au croit și cusut diferite modele.
Cei mai iscusiți s-au ales cu diplome de merit, dar și cu premii bănești.
Participantele care au ocupat locul întâi, spun că au reușit să facă față concursului, în pofida faptului că erau ocupate și cu activitățile de rutină.
„Am lucrat de pe data de 15 februarie până pe data de 19 februarie. Am reușit să facem față chiar dacă eram ocupate și cu alte activități de rutină”.
Mai greu i-a fost participantei care s-a ales cu ultimul loc. Asta pentru că a lucrat de una singură.
„Sunt mulțumită de rezultat. Faptul că am ocupat locul șase nu înseamnă nimic. Am tendința de a lupta mai departe. Mi-a fost mai greu pentru că am lucrat de una singură. Colegii însă m-au susținut și au fost alături cu un sfat sau cu o sugestie”.
Studentele, care au defilat în costume spun că acestea sunt comode și practice.
„Cred că este un costum destul de modern. De-ar fi al meu l-aș purta undeva la serviciu”.
„A fost foarte greu să creem acest model. Dar este foarte comod”.
Directorul școlii profesionale numărul 3, Vladimir Surdu, speră că la anul viitor vor fi mai mulți participanți.
„Cu toată certitudinea pot să spun că sunt mulțumit de munca pe care o depuneți. Nu toți maeștrii participă, poate pentru că suntem abia la cea de-a doua ediție și încă nu văd importanța acestui concurs”.
Scopul concursului a fost promovarea unei concurențe sănătoase între maeștri, dar și aprecierea nivelului de performanță a acestora.