Copiii de toate vârstele au telefon și dezvoltă, înainte ca ei sau părinții să realizeze, o obsesie nesănătoasă pentru lumea din ecran.
Un studiu arată că această dependență de tehnologie ar putea afecta iremediabil creierul adolescenților. Studiul sugerează că acei adolescenți care sunt obsedați de smartphone sunt mai predispuși să sufere de boli mintale, inclusiv depresie și anxietate, scrie playtech.ro.
Cercetători de la Universitatea Seoul din Coreea de Sud au observat că în creierele tinerilor îndrăgostiți de gadgeturi se produce un dezechilibru chimic. În cadrul studiului, au fost analizați 19 adolescenți diagnosticați cu dependență de internet sau telefon. Aceștia au fost comparați cu 19 adolescenți sănătoși.
În urma testelor, s-a ajuns la concluzia că acei tineri obsedați de telefoane erau mai predispuși să sufere de depresie, anxietate, insomnie și impulsivitate decât ceilalți. Adolescenții aveau nivele de acid gamma aminotbutiric (GABA), responsabil de încetinirea semnalelor către creier, mai mari. De asemenea, nivelele de glutamat-glutamină (Glx), care stimulează electric neuronii, erau mai mici. Cercetătorii sunt de părere că acest dezechilibru are legătură cu timpul petrecut pe telefon.
Participanții la studiu au trecut prin terapie cognitivă de comportament. Aceasta combină examinarea felului în care gândești cu examinarea felului în care te comporți. După nouă săptămâni de tratament, nivelele de GABA și Glx au fost îmbunătățite. Rezultatele studiului încununează o altă descoperire, făcută de firma de conexiuni mobile iPass.
Aceștia au descoperit că oamenii sunt atât de dependenți de telefoane și WiFi, încât sunt dispuși să nu mai ia în considerare normele sociale.
Cercetarea iPass a dezvăluit că 81,2% din oameni își verifică telefonul când mănâncă, 71,7% când sunt la toaletă, 36,2% la o întâlnire romantică, 10,8% la o înmormântare și 6,5% când fac sex. Mai mult, două treimi dintre cei intervievați au spus că se simt agitați când nu sunt conectați la WiFi. Poate cel mai îngrijorător este că 19% dintre aceștia au spus că ar renunța la contactul uman pentru a avea WiFi.