DE CE TREBUIE SĂ EVITĂM CUMPĂRAREA OUĂLOR CRĂPATE SAU SPARTE

Oul de găină este un produs indispensabil în prepararea mai multor bucate pentru masa de sărbătoare. În ajun de Crăciun și Revelion, specialiștii ne recomandă să evităm cumpărarea ouălor a căror coaja este crăpată, murdară sau spartă.

Conform, șeful Direcției Municipale pentru Siguranța Alimentelor, Iurii Postolachi, ouăle care nu întrunesc toate condițiile de păstrare, pot provoca infecția Salmonela, însoțită de febră, dureri abdominale și diaree.

Specialiștii ne asigură, că zilnic, la piața centrală din Bălți, experții în domeniu desfășoară controale. Aceștia verifică condițiile de păstrare dar și calitatea produselor vândute.

Comercianții care nu respectă normele sanitare sunt avertizați de două ori. În cazul în care, sunt depistate nereguli pentru a treia oară consecutiv, vânzătorii sunt amendați.

Comercianții spun că știu  despre această lege și se supun cu desăvârșire, ouăle ”problematice” fiind întoarse înapoi la furnizor.

Unii bălțenii știu despre pericolul ouălor crăpate și le verifică minuțios înainte de a le cumpăra.

În ultima perioadă, prețul ouălor au crescut simțitor. La piața din Bălți zece ouă costă până la 24 de lei.