Pe 6 ianuarie, creștinii ortodocși sărbătoresc Ajunul Crăciunului. Sărbătoarea fiind precedată de un post de 40 zile, care a început pe 28 noiembrie. În această zi, potrivit tradiției, este obișnuit să te abții de la mâncare până la apariția primei stele pe cer. Apoi masa de Crăciun începe cu unul dintre preparatele principale – coliva.
Echipa de filmare al canalului nostru de televiziune a decis să afle cum se pregătesc localnicii pentru Crăciun, o sărbătoare care, potrivit tradiției, este sărbătorită în cercul familiei.
Bălțenii acordă o importanță deosebită sărbătorii de Crăciun.
Tradițiile de Crăciun sunt onorate și transmise din generație în generație.
6 ianuarie – bisericile sărbătoresc Ajunul Crăciunului. Conform tradiției, seara târziu, toată familia se adună la masa de „cină”. De obicei sărbătoarea are loc în casa părintească. Pentru Ajunul Crăciunului, se pregăteau haine de sărbătoare. În Ajunul Crăciunului, băieții și fetele umblau din casă în casă, cântând colinde și rugau gazdele să le ofere dulciuri și bani.