Bălțenii sunt îndemnați să participe activ în cadrul proiectului „Bugetul Civic – 2018”. Și în acest an, au fost alocați 120 de mii de lei, pentru cele mai reușite inițiative ale locuitorilor. Procedura de participare a fost discutată la o ședință cu reprezentanții primăriei. Potrivit Consilierei municipale, și coordonatoarei proiectului, Renata Grădinaru, bălțenii trebuie să întrunească mai multe condiții, pentru a pune în aplicare proiectele propuse.
Renata Grădinaru, consilieră municipală: „Fiecare locuitor poate contribui la dezvoltarea orașului, scriind o cerere de participare. El trebuie să formeze o echipă din cinci persoane, să identifice problema și să o descrie, să aprecizeze cheltuielile, așteptările. Comisia va analiza cererile și va veni cu recomandări.
Cele mai bune proiecte vor fi votate de locuitorii municipiului, în perioada 7-17 mai. Inițiativele bălțenilor trebui să țină cont de necesitățile locuitorilor și dezvoltarea orașului, precum: amenajarea spațiilor publice, a terenurilor de joacă pentru copii, renovarea obiectelor culturale, dar și altele.
„Amintesc, că este nevoie de o echipă de inițiativă, formată din cinci persoane, plus, minim 20 de persoane care susțin ideea, cererea, pe care o depuneți în biroul 321 sau 323 din cadrul primăriei, începând cu data de 5 martie, până pe 30 martie. Este foarte importantă votarea, care va avea loc mai devreme decât în anii trecuți, în perioada 7-17 mai.
Proiectul „Bugetul Civic” este implementat pentru al treilea an consecutiv. Anul trecut, grație acestui proiect, în Bălți, au fost puse în aplicare patru inițiative. Este vorba despre crearea unu centru de excelență în cadrul liceului „Vladimir Maiacovschi”, reamenajarea platformei pentru colectarea deșeurilor a grădiniței nr. 43, amenajarea unui teren de joacă la liceul „George Coșbuc”, și dotarea parcului de lângă Spitalul Clinic Municipal cu bănci și camere de supraveghere video.