Apicultorii din Bălți susțin că mierea este cel mai bun remediu pentru prevenirea și tratarea diferitelor boli. Cea mai bună oră a acestei delicatese sănătoase este, fără îndoială, anotimpul rece, când numprul răcelilor creste și sistemul imunitar este slăbit.
Floral, de hrișcă, miere de păducel sau miere de castan. Soiuri diferite – gusturi diferite. Mierea este numită „un leac pentru toate bolile”. Conține o cantitate imensă de oligoelemente benefice și vitamine. De exemplu, teiul ajută la răceli și în lupta împotriva virușilor. Mierea de păducel întărește sistemul cardiovascular. Iar mierea albă de salcâm este una dintre puținele soiuri care nu provoacă o reacție alergică; poate fi utilizată pentru oameni care au diabet.
Un adevărat cunoscător știe că cea mai utilă miere este din fagurele, este cu siguranță făcută de albine. O astfel de miere este mult mai gustoasă și mai sănătoasă.
Cel mai important, apicultorii avertizează, printre o astfel de varietate de dulciuri, există un risc ridicat de a cumpăra miere de proastă calitate. Vânzătorii sfătuiesc să încerce miere la cumpărare. De asemenea, puteți solicita vânzătorului un certificat care să confirme calitatea produsului.
Mierea este considerată a fi cea mai veche delicatesă. Proprietățile sale medicinale sunt determinate de compoziția sa chimică. Este 80% carbohidrați. De asemenea, conține vitamine, acizi organici, enzime și săruri minerale.