Reporterii BTV au fost discriminați de către serviciul de presă al Inspectoratului de Poliție Bălți. Responsabiilii adeasea refuză să ofere un comentariu în privința infracțiunilor din oraș, favorizând alte instituții media.
Serviciul de Presă al Inspectoratului de Poliție Bălți nu este atât de deschis cu reprezentanții presei. Adesea responsabilul de comunicare cu jurnaliștii nu răspunde la telefon s-au refuză să ofere un comentariu în fața camerei. La data de 17 ianuarie un reporter BTV a luat legătura cu ofițerul de presă al IP Bălți pentru a primi un comentariu despre triplul omor săvârșit în oraș. Aceasta a refuzat, motivând că este un comunicat în scris pe pagina inspectoratului. În acest context jurnalistul a fost nevoit să se adreseze la Procuratura din municipiu pentru informații la acest subiect. Menționăm că anterior ofițerul de presă a oferit o reacție despre triplul omor în fața camerei unui portal de știri din oraș. O situație similară a avut loc în data de 31 ianuarie, când am apelat persoana responsabilă de comunicare cu societatea și presă pentru a primi un răspuns de ce poza lui Vladimir Plahotniuc lipsește de pe panoul persoanelor căutate de poliție. Inițial aceasta ne-a spus că are nevoie să se informeze despre acest subiect, iar ulterior nu a mai răspuns la apelurile telefonice ale reporterului. În data de 5 februarie, jurnaliștii BTV au încercat să afle despre un alt incident care a avut loc pe teritoriul municipiului Bălți. Aceasta a confirmat că o persoană a fost violată, însă a refuzat să ofere alte informații în acest sens, sub pretextul că victima este o minoră și nu pot divulga alte detalii. Precizăm că am avut intenția de a afla cine s-au dovedit a fi agresorii, dacă au avut antecedente penale și ce riscă aceștia. Totuși unele informații despre acest caz au apărut pe pagina altei instituții media.
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat Legea nr. 121 cu privire la asigurarea egalităţii. Art. 1, aliniatul 1 prevede asigurarea egalităţii tuturor persoanelor aflate pe teritoriul Republicii Moldova în sferele politică, economică, socială, culturală şi alte sfere ale vieţii. În acest context, considerăm că am fost discriminați în comparație cu alți lucrători ai mass-mediei din oraș. Solicităm respectuos Conducerii Inspectoratului de Poliție să asigure o abordare egală și corectă față de toate instituțiile media din teritoriu și țară, în interesul comunității.