Poliția municipiului Bălți atenționează despre un risc sporit de a fi jefuiți atunci când ne aflăm în oraș. Pentru a nu deveni o potențială victimă, polițiștii recomandă evitarea plimbărilor la ore târzii, afișarea la vedere a lucrurilor de valoare și ținerea genții în mână, acesta poate fi smulsă prea ușor.
Polițiștii din Bălți au indentificat pe urme fierbinți două cazuri de jaf, săvârșite pe teritoriul municipiului Bălți. În primul caz victima, a fost maltratată fiind deposedată de telefonul mobil și suma bani de 750 de lei. În celălalt caz, care a avut loc la începutul lunii august, o minoră de 17 ani, chiar în piața „Vasile Alecsandri” a fost deposedată de mijloace bănești în sumă de 200 lei. De la începutul anului, Poliția a înregistrat 40 de jafuri.
În primul caz crima a fost săvârșită de un bărbat în vârstă de 46 de ani, originar din raionul Ocnița, care și-a recunoscut vina și a restituit victimei bunurile sustrase.
În del de-al doilea caz, o persoana bănuită a fost depistată și reținută. Este vorba despre o tânără de 25 ani, locuitoare a mun. Bălți. Aceasta nu este la prima abatere, anterior a mai comis infracțiuni similare.
În ambele cazuri, au fost reținuți vinovații și pornite cauze penale conform infracțiunii de jaf, iar persoanele vinovate riscă privațiune de libertate până la 7 ani, sau amendă de până la 67 500 lei.
Poliția municipiului vine cu câteva recomandări pentru cetățeni:
– Evitaţi plimbările noaptea/la ore târzii în zonele mai puţin circulate sau prin locuri neiluminate şi nesigure;
– Nu vă afişaţi la vedere obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile, etc.), demonstrând persoanelor necunoscute valorile pe care le aveţi în posesie, puteţi rămâne fără ele;
– Țineţi-vă geanta sub braţul, care este opus traficului, în această manieră hoţii prin smulgere nu vor putea acţiona;
– Dacă observaţi că sunteţi urmărit/urmărită, deplasaţi-vă prin zone intens populate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului şi adresaţi-vă primului poliţist întâlnit. Nu ezitaţi să cereţi ajutor trecătorilor.
Cea mai bună armă de apărare în cazul unui atac este “strigătul”. Dacă sunteţi agresaţi, bătuţi în stradă, strigaţi cît mai tare după ajutor, procedând astfel, alertaţi persoanele din jur, iar agresorii vor fugi.
Anunţaţi imediat Poliția, în cazul în care ați fost victima unui jaf sau tâlhării, apelând numărul de urgență 112.
Poliția avertizează despre pericolul de a fi jefuit în plină stradă
Poliția avertizează despre pericolul de a fi jefuit în plină stradă
Gepostet von Телекомпания BTV – Balti, Бельцы am Mittwoch, 12. August 2020
Comentariile sunt închise