Un număr de 3929 de persoane au fost tratate de hepatita B, C și D în anul 2018, iar alți 2353 de pacienți continuă tratamentul antiviral. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.
în total, 16616 pacienți s-au tratat de această maladie, începând cu luna decembrie 2016, odată cu introducerea unei scheme noi de tratament al bolnavilor de hepatite cronice și ciroze hepatice virale B, C și D.
Noul tratament a diminuat esențial costurile pentru preparatele antivirale utilizate și a crescut semnificativ rezultatele tratamentului, cu o eficacitate de circa 97% pacienți tratați. Astfel, durata tratamentului a fost micșorată esențial, iar eficacitatea a crescut.
Pentru prevenirea Hepatitei virale B, populația este asigurată cu vaccinuri gratuite, conform Programului național de imunizări 2016-2021. Pentru anul 2019 este planificată vaccinarea HVB a 9000 persoane din grupurile de risc.
Hepatita este o boală infecțioasă a ficatului care constă în distrugerea celulelor hepatice și poate duce în timp la apariția cirozei sau a cancerului hepatic. Există 5 tipuri de hepatită – A, B, C, D sau E.
La nivel mondial, 325 milioane de persoane sunt infectate cu virusul hepatitei B sau cu virusul hepatitei C. Decesele cauzate de hepatită sunt în creștere, iar peste 60% de cazuri de cancer hepatic sunt datorate testării si tratamentului tardiv a hepatitei virale B și C.
Comentariile sunt închise