Negre și lucioase, cu nuanțe de roșu-albăstrui, cu o aromă discretă, murele ne îmbie să le încercăm gustul dulce-acrișor. Sub aspectul atractiv, ele ascund o mulțime de beneficii pentru sănătate, care încep de la îmbunătațirea aspectului pielii, pînă la prevenirea cancerului. Din cauza temperaturilor înalte, pomușoarele s-au copt mai devreme și au apărut deja pe tarabele din piețe. Cumpărătorii nu fac cozi, deoarece murele dulci, au prețuri cam pipărate.
Irina Pompuș-Mura este o tânără antreprenoare care gestionează o plantație de mure din satul Teleșeu, raionul Orhei, ne-a povestit când a început afacerea și care sunt condițiile de creștere și recoltare a acestei pomușoare.
Antreprenoarea își vinde producția prin piețe și supermarketuri din Chișinău. În mare parte le exportă peste hotare.
Producătoarea susține că, pomușoarele conțin mult fier și megneziu. Sunt foarte bogate în antioxidanți care previn îmbătrânirea și întăresc imunitatea.
În piețele din Bălți, pentru un kg de mure, trebuie să scotem din buzunar aproximativ 80 de lei.
Comentariile sunt închise