Despre cele mai periculoase țări în 2016 și îndemnul Comisiei Europene pentru Italia de a lua amprente digitale de la toţi imigranții

Postul de televiziune BTV vă propune spre vizionare cele mai importante evenimente ale zilei trecute.

Uniunea Europeană ameninţă Statele Unite cu represalii în cazul în care impun vize de intrare pe teritoriul lor unor cetăţeni europeni scutiţi în prezent de acestea, scrie digi24.ro.

După atentatele de la Paris din 13 noiembrie, camera inferioară a Congresului american a adoptat un proiect de lege care i-ar obliga să ceară vize pe europenii care au fost în ultimii ani în Irak, Iran, Siria sau Sudan.

Dacă va fi adoptată şi de Senat, legea i-ar viza şi pe cei care au cetăţenia ţărilor menţionate, chiar dacă sunt născuţi în Europa şi nu au fost niciodată în ţările de origine.

Uniunea Europeană consideră aceste măsuri contraproductive şi discriminatorii.
România nu este, oricum, afectată de ele, pentru că vizele sunt deja obligatorii pentru cetăţenii români.

digi24.ro

Un bărbat și o femeie au fost arestați în legătură cu atacurile din ianuarie de la Paris, iar o altă persoană pentru atentatele din luna noiembrie a acestui an.

Cei care au legături cu atacurile din luna ianuarie dețin o firmă care a vândut o parte din armele care au ajuns la atacatori.

Un bărbat de 29 de ani a fost arestat în legătură cu atacurile din 13 noimbrie din Paris. Deocamdată, autoritățile nu au comunicat dacă acesta a fost implicat în mod direct în atacurile soldate cu 130 de morți sau dacă doar le-a oferit teroriștilor suport logistic.

Într-o anchetă paralelă au fost arestate alte două persoane care au avut legătură cu atacurile teroriste de la începutul anului. Cei doi, un bărbat și o femeie, dețin o firmă care a vândut o parte din armele ajunse la Amedy Coulibaly, unul dintre autorii atacurilor teroriste de la Paris, din ianuarie.

Amedy Coulibaly a ucis în luna ianuarie a acestui an patru oameni, într-un magazin din suburbia Parisului.
În luna noiembrie, mai multe atacuri teroriste au avut loc în Paris. În urma acestora au murit 130 de persoane.

digi24.ro

O rachetă de croazieră rusească, lansată în cursul unui exercițiu militar, a căzut marți peste un imobil de locuit într-un mic oraș din regiunea Arhanghelsk, în nord-estul Rusiei, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit căruia nu s-au înregistrat victime, relatează AFP.

În cursul unui test, racheta „a deviat de la traiectoria sa și a căzut în apropiere de micul oraș Nionoksa„, la circa 900 de kilometri nord de Moscova, a informat ministerul.

Nu au fost răniți, a precizat acesta, iar la fața locului a fost trimisă o echipă de anchetă pentru a stabili circumstanțele incidentului.

Racheta a provocat un incendiu care a avariat un imobil cu două etaje și cele patru apartamente aflate în interior, au făcut cunoscut o sursă anonimă și mass-media locale, citate de agenția de presă TASS.

În aprilie, o rachetă militară experimentală s-a prăbușit imediat după decolare în aceeași regiune, căzând într-o zonă nelocuită, fără să facă victime sau pagube materiale.

agerpres.ro

Comisia Europeană a îndemnat, marţi, Italia să ia amprente digitale de la toţi extracomunitarii intraţi pe teritoriul italian, atrăgând critici ale politicienilor de la Roma, care acuză Bruxellesul că cere folosirea forţei în acest efort.

Cerem eforturi suplimentare pentru oferirea unui cadru legal mai solid în sensul luării amprentelor digitale. Obiectivul este o eficienţă de sută la sută în amprentarea imigranţilor extracomunitari„, a transmis Comisia Europeană Italiei, potrivit cotidianului Le Figaro.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a acuzat Comisia Europeană că vrea folosirea forţei pentru luarea amprentelor digitale ale extracomunitarilor ajunşi în Italia.

Faptul că Uniunea Europeană legitimează utilizarea forţei contra imigranţilor prin încălcarea tuturor convenţiilor ONU în materie de drepturile omului este foarte îngrijorător„, a reacţionat Mario Marazziti, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Sociale din Camera italiană a Deputaţilor.

Ministrul italian de Interne, Angelino Alfano, a dat asigurări că legislaţia italiană permite luarea amprentelor digitale ale imigranţilor.

Un alt oficial guvernamental italian afirma recent că a forţa un imigrant să ofere amprentele digitale reprezintă o agresiune.

Aproximativ 320.000 de imigranţi extracomunitari au ajuns în Italia în ultimii doi ani, venind din nordul Africii şi din Orientul Mijlociu.

mediafax.ro

În contextul ameninţărilor teroriste şi a valului de imigranţi, International SOS a publicat o hartă care prezintă gradul de risc pentru turişti în fiecare ţară de pe glob.

Cele mai periculoase ţări, care nu le sunt recomandate celor care pleacă în vacanţă, sunt cele din Orientul Mijlociu şi din Africa, informează Mediafax.ro.

Potrivit hărţii International SOS, 15 de ţări din lume prezintă un risc extrem de pericol, în principal din cauza situaţiei politice din aceste locuri şi a existenţei grupărilor teroriste foarte puternice care au răpit în repetate rânduri turişti străini aflaţi aici.

Cele 15 state cu risc crescut de pericol sunt din Asia şi Africa. În ceea ce priveşte ţările din Europa şi America de Nord, aceste sunt sigure pentru turişti, chiar dacă în anumite cazuri condiţiile sunt mai bune sau mai proaste pentru cei care ajung aici.

O situaţie aparte este în Rusia şi alte ţări mari din Asia şi America de Sud, precum India, Brazilia sau Indonezia, unde realizatorii hărţii susţin că situaţia se schimbă foarte repede şi există un risc mediu, variabil datorită unor proteste politice, posibil violente.

Cele mai periculoase 15 ţări pentru turişti în 2016: Afganistan, Congo, Egipt, Irak, Libia, Nigeria (Borno), Mali, Pakistan, Republica Centr-africană, Siria, Somalia, Sudanul de Sud, Sudan, Yemen, Ucraina.

mediafax.ro

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture