La Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți au fost instalate mai multe urne de colectare a maculaturei. Inițiativa aparține reprezentanților Centrului de Informare și Susținere a Tinerilor Economiști „Certitudine”, care reciclează hârtia uzată deja de la 90 de parteneri.
Acțiunea a luat start în cadrul festivalului antreprenoriatului social.
EUGENIU GRAUR PREȘEDINTE AO „CERTITUDINE”: „Noi am venit la festivalul antreprenoriatului social cu indeea noastră de colectare selectivă a deșeurilor. Avem un distrugător de hârtie de capacitate mare, avem procurate urne, pubele, pentru colectarea selectivă a deșeurilor, care intenționăm să le amplasăm la toate facultățile, pentru a educa studenții din Bălți, să colecteze selectiv. Hârtia o vom preda către reciclare și banii îi vom folosi pentru a finanța inițiativele ecologice ale tinerilor.”
Antreprenoriatul social reprezintă activitatea continuă de fabricare a producției, executare a lucrărilor sau prestare a serviciilor în scopul obținerii de venituri, pentru susținerea activității sociale a unor ONG-uri.
EUGENIU GRAUR PREȘEDINTE AO „CERTITUDINE”: „Este o încercare de a promova conceptul de antreprenoriat social în rândul asociațiilor obștești, în rândul publicului, să înțeleagă oamenii ce înseamnă antreprenoriatul social, că este o alternativă a finanțării pentru asociațiile obștești. Avem certitudinea că cei prezenți aici vor reuși să aducă la public ce înseamnă antreprenoriat social, că este același business, dar cu impact social. Este un concept răspândit în occident, dar mai puțin la noi. Sânt deja istorii de success în Moldova. Avem „Floare de cireș”, avem „San Tao” la Bălți, care fac masaj persoanelor cu dizabilități.”
Ce este antreprenoriat social știu și cei de la centrul de terapie manuală „San Tao”, care pe lângă serviciile contra plată, prestează și servicii gratuite.
NATALIA ACBAȘ REPREZENTANT SAN TAO: „Servicii gratuite sunt la domnii care nu au de unde să plătească. Dacă vine o bunică, îi facem masaj gratis.”
Dacă ești plin de inițiative și nu știi ce să faci în timpul liber, poți merge la Centru de Resurse pentru Adolescenți și Tineri din municipiu. Acolo, vei avea parte de ore gratuite de limbă engleză, ateliere de creație, dezbateri și multe alte activități socio-culturale.
CRISTINA JITARU REPREZENTANT CRAT: „Centru de Resurse pentru Adolescenți și Tineri dezvoltă și promovează servicii gratuite pentru tineri între vârtsta 14-35. Persoanele care sunt de această vârstă pot opta pentru una din sferele de interes.”
Reprezentanții centrelor din Bălți, dar și din alte raionae de nord, spun că își desfășoară activitatea din voluntariat, donații și proiecte care aduc venituri. Este și cazul centrului Phoenix, care vine în ajutorul copiilor cu dizabilități.
„Centru Phoenix este un centru de zi pentru copii cu dizabilități, unde copii sunt aduși dimineața cu două autocare specializate. Seara copii revin în familie. În centru copiii sunt antrenați în activități socio-educative, sunt alimentați de două ori pe zi.”
Acesta a fost primul eveniment menit să promoveze antreprenoriatul social în regiunea de nord a țării.
Comentariile sunt închise