Primarul comunei maghiare: Bălți este o localitate, în care lucrurile merg foarte bine

Municipiul Bălți este o localitate polietnică în care lucrurile merg foarte bine. De această părere este unul dintre membrii delegației maghiare în frunte cu noului ambasador al Ungarie în Republica Moldova, care a efectuat o vizită de informare la primăria municipiului Bălți. Viceprimarul Igor Șeremet a menționat că armonia dintre minoritățile etnice permite o dezvoltare durabilă pentru municipiu în care locuiesc peste 50 de naționalități.

János Szedlár, primarul localității Encsencs: Eforturile despre care ați vorbit  acum ca primar a orașului Bălțil am văzut personal. În fiecare an eu constat un lucru nou, un lucru mai frumos. Se simte o dezvolatare. Eu m-am întâlnit cu foarte mulți oameni aici. S-a schimbat foarte mult amabilitatea cu care noi suntem primiți aici”.

Igor Șeremet, viceprimar de Bălți: ”Cheia oricărei dezvoltări durabile fie economice, culturale, sociale, etc., este crearea unei platforme de colaborare ci nu de soluționare a unor tensiuni sau disensiuni”.

Viceprimarul l-a întemnat pe diplomatul maghiar să viziteze orașul Bălți pentru a stabili o platformă de atargere a investițiilor ungare în municipiu.

Sándor Szabó, ambasadorul Ungariei în Republica Moldova:Trebuie să vă spun domnule primar că sunt în Republica Moldova de trei săptămâni. Este prima calătorie a mea în afara capitalei. Sunt foarte onorat de această ocazie. Aș dori să vin neapărat aici să discutăm problemele legate de investiții de relațiile economice bilaterale. Cel mai curând aș dori să vin”

Un alt scop al vizitei diplomatului ungar la Bălți a fost comemorarea soldaților maghiar căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial în capitala de nord a țării.

”Vizita de astăzi este legată și de comemorarea ostașilor maghiari căzuți la Bălț, în cel de-al Doilea Război  Mondial. Delegația comunei ENCSENCS care este aici, în fiecare an vine aici în luna octombrie pentru ai comemora”.

Cele două părți au vorbit și despre nouă lege a învățământului din Ucraina, care nu le permite minorităților etnice să învețe în limba maternă în școli. Îacest sens în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei Ungaria și România și-au exprimat nemulțumire față de noua normă legale.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture