În perioada caniculară, majoritatea oamenilor încearcă greșit să scape de vremea toridă cu ajutorul înghețatei, a apei cu gheață sau cel mai rău, a băilor reci. Greșit, spun specialiștii, care recomandă consumul de lichide calde, dar și cel de fructe și legume în stare proaspătă. Sfatul medicilor este ca atât cardiacii, hipertensivii, cât și cei sănatoși, să consume alimente bogate în magneziu și potasiu, deoarece lipsa acestor două minerale pot crea mari probleme de sănătate.
„Recomandăm folosirea lichidelor la temperatura camerei, nu apă rece. Este indicat să consumăm mai multe legume și fructe în strae proaspătă. Pacienții care suferă de maladii cronice, prepoderent hipertensivi, care folosesc medicamente prescrise de medici, să le administreze regulat. Pentru pacienții hipertensivi sunt contraindicate plimbările între orele 12:00-16:00. Oamenii trebuie să se protejeze de soare folosid pălării și umbrele.”
Aparent paradoxal, băuturile fierbinți ne ajută să luptăm mai ușor împotriva căldurii de afară. Unii specialiști au dat și o explicaţie acestui fenomen. Pe limba noastră există receptori specifici, care primesc informaţii din exterior. Atunci când mâncăm ceva fierbinte, ei trimit un semnal la creier, iar acesta, la rândul său, pornește mecanismul de răcire, adică semnalul că trebuie să înceapă transpirația. Aşadar, un ceai fierbinte poate fi soluţia ideală pentru ca organismul nostru să reziste mai bine la căldurile infernale.
Comentariile sunt închise