EXPERȚI OLANDEZI: APELE UZATE DIN BĂLȚI TREBUIE VALORIFICATE

Sistemele de aprovizionare cu apă și canalizare din municipiul Bălți au nevoie de renovare, iar apele  uzate trebuie valorificate. Acestea sunt doar câteva din concluziile celei de-a treia ședințe a Comisiei pentru politicile de mediu în municipiul Bălți.

La discuție au luat parte autoritățile publice locale, ONG-uri, dar și experți din România și Olanda, care au prezentat proiectul WATERLEAP în Moldova, menit să contribuie la realizarea unor programe de modernizare a stațiilor de epurare și utilizarea apei uzate în domenii precum industrie sau agricultură.

Directorul  companiei de consultanță în management BUSINESS  DEVELOPMENT  GROUP, Ciprian Nanu, pornește de la ideea că asigurarea standardelor de viaţă pentru populaţie şi dezvoltarea economică solicită excesiv resursele de apă. În consecință, în unele regiuni, aceste resurse devin insuficiente. Potrivit specialistului, proiectul WATERLEAP în Moldova, vine să împărtășească cunoştinţe și bune practici de prevenire a acestui fenomen.

Una din inițiatorii întrunirii, Rodica Frecăuțanu, consideră acest dialog drept un imbold de a rezolva problema rețelelor de canalizare, a stațiilor de epurare și valorificarea apelor uzate din municipiul Bălți. În 2017 ar putea demara un proiect în acest sens.

Experţii din Olanda Tom Baur şi Eef Leew au prezentat practici de succes realizate în statele dezvoltate.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture