Până la 29 mai, în mai multe oraşe şi sate din ţară se vor desfăşura o serie de acţiuni culturale consacrate Zilelor Scrisului şi Culturii Slave.
La data de 24 mai, comunitatea slavă din întreaga lume, inclusiv din Republica Moldova, celebrează fondatorii alfabetului chirilic — Sfinţii Kirill şi Metodiu, care au tradus Sfânta Scriptură în limba slavonă, scrie sputnik.md.
Până la 29 mai, în ţară se vor desfăşura o serie de acţiuni culturale consacrate Zilelor Scrisului şi Culturii Slave.
Este una din cele mai vechi tradiţii culturale a popoarelor slave, care contribuie la dezvoltarea dialogului intercultural şi menţinerea relaţiilor de prietenie dintre reprezentanţii diferitor naţionalităţi, care locuiesc pe teritoriul Republicii Moldova.
La Chişinău, sărbătoarea a început cu depunerea de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare şi Sfânt şi monumentele personalităţilor eminente ale scrisului şi culturii slave.
Inaugurarea festivă a Zilelor Scrisului şi Culturii Slave va avea loc în seara zilei de marţi, ora 17.00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”. La ceremonie au fost invitaţi demnitari de stat, reprezentanţii misiunilor diplomatice acreditate în ţara noastră, organizaţiile internaţionale şi etnoculturale, poeţi, scriitori, academicieni.
În cadrul Zilelor Scrisului şi Culturii Slave, în oraşele şi satele Moldovei se vor desfăşura festivaluri, serbări populare, concerte, serate poetice şi literar-muzicale, conferinţe, mese rotunde, concursuri, întâlniri cu tineri scriitori şi poeţi din ţară.
Zilele Scrisului şi Culturii Slave în Republica Moldova se desfăşoară în fiecare an la iniţiativa Biroului Relaţii Interetnice şi a asociaţiilor etnoculturale slave acreditate pe lângă Biroul Relaţii Interetnice, cu susţinerea Consiliului Coordonator al organizaţiilor etnoculturale şi administraţiei publice locale din teritoriu.
Comentariile sunt închise