Usatîi: Plahotniuc vrea să renunțe la cetățenia rusească, pentru a scăpa de răspundere penală

Oligarhul și liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc și unul dintre apropiații săi, Constantin Botnari au încercat să renunțe la cetățenia Federației Ruse, pentru a evita răspunderea penală pentru crimele comise. Acest lucru a fost menționat la emisiunea Politica de la canalul TV8 de către liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

RENATO USATÎI, PREȘEDINTELE PARTIDULUI NOSTRU: ”Acum șapte luni, Vladimir Plahotniuc, Constantin Botnari și toată această brigadă de la GBC, nu o pot numi altfel, au solicitat urgentsă lșe fie retrasă cetățenia rusească. Băieții și-au dat seama că, la un anumit moment poat fi închiși pe un termen de 20-30 de ani.  Dacă Plahotniuc și Botnari nu avea cetățenia rusă, nici unul dintre ei nu a putut fi aduși în fața justiției”.

De asemenea, Usatîi a amintit că pe lângă Rusia pretenţii în privinţa lui Plahotniuc mai au și alte state precum: Marea Britanie, Italia, Austria, SUA  și România. Liderul „Partidului Nostru” a precizat că în dosarele deschise în aceste state pe numele oligarhului, el are statut de martor.

RENATO USATÎI, PREȘEDINTELE PARTIDULUI NOSTRU: ”Astăzi trebuie să se adune anchetatorii din toate aceste ţări, să creeze un grup de lucru comun, pentru ca nimeni să nu aibă şanse să ducă urmărirea penală pe făgaş politic. Să iasă românii cu englezii, ruşii cu americanii, pentru ca fiecare să-şi înainteze pretenţiile faţă de gruparea lui Plahotniuc”.

Usatîi a precizat în cadrul aceleiași emisiuni că, dosarul de la Moscova în privinţa lui Plahotniuc, nu are nimic cu tentativa de omor a lui Gorbunţov.

Preşedintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, este figurant al unei investigaţii a Ministerului securităţii interne al SUA, privind furtul miliardului în Moldova.

RENATO USATÎI, PREȘEDINTELE PARTIDULUI NOSTRU: ”Astăzi are loc cercetarea legată de furtul miliardului din sistemul bancar care, la rîndul ei, este legată de „laundromat” în Moldova. Plahotniuc este astăzi anchetat”, a declarat Usatîi”.

Comitetul de Anchetă al Rusiei i-a înaintat lui Plahotniuc învinuirea privind tentativa de omor. Prin urmare, Judecătoria Basmannîi din Moscova a eliberat un mandat de arest a preşedintelui PDM şi l-a anunţat în căutare internaţională. Pe lângă asta, Plahotniuc este, de asemenea, figurant al altui dosar penal, de această dată, intentat în România, pe articole privind crearea unei grupări criminale organizate, fraudă şi şantaj.

Share...
Share

Comments