Spitalul din Bălți a rămas fără magazine. Același lucru se va întâmpla și cu Centrul Consultativ

Magazinele care erau amplasate în holul de la parterul Spitalului Clinic Municipal din Bălți au fost lichidate, iar în timpul apropiat, administrația își propune să elibereze și holul din Centrul Consultativ.

Pe locul unde au fost sau încă sunt amplasate punctele comerciale, urmează să fie amenajat un dispecerat, un vestiar și chiar un loc de joacă pentru copii.

Ghorghe Canțîr, șef departamentul logistică și securitate: „Ne aflăm în holul principal al spitalului. Aici se efectuează lucrări de reparație curente. Deja au fost făcuți pereții, podelele, amenajăm pentru dispecerat o încăpere separată. Anterior, aici erau 7-8 buticuri, unde erau comercializate diferite băuturi, mâncare, haine, ceea ce nu este normal într-o instituție medicală.”

Dacă în holul spitalului lucrările de reparațe și reamenajare sunt în toi, în Centrul Consultativ mai persistă mirosul de carne și cafea.

„Acum ne aflăm în holul centrului consultativ. Aici nu a fost efectuată reparație de vrio 20-30 de ani. Avem iarăși magazine care vor fi excluse din acest teritoriu, pentru a avea loc pentru recepție, personal medical și pacienți.”

 Renovarea holurilor are drept scop respeсtarea tuturor normelor sanitare și confortul pacienților. Potrivit reprezentanților spitalului, zilnic, instituția medicală este vizitată de 300-400 de oameni, plus, încă circa 500 de cumpărători. Totuși, administrația nu renunță la ideea de a oferi spațiu agenților economici contra plată. Afară, la intrarea în spital, din contul unor potențiali arendași vor fi amenajate câteva puncte comerciale.

Share...
Share

Comments