Psihologii bălțeni susțin că violența în familie ia amploare

Violenţa în familie, discriminarea și inegalitatea de gen sunt doar unele dintre problemele sociale cu care se confruntă Republica Moldova. Conform, datelor prezentate de Inspectoratul General de Poliție pe parcursul anului 2017 au fost înregistrate peste 2 000 de cazuri de violență în familie.

Iar numarul de adresări ce vizează conflictele în cadrul relațiilor familiale depășește numărul de 10 000. Psihologul Liceului Teoretic ”B. P. Hasdeu” din Bălți, Lilia Grosu spune care sunt motivele unui comportament violent între membrii familiei.

Lilia Grosu, psiholog a L. T. ”B. P. Hasdeu” din Bălți: ”În societatea noastră violența este acceptată ca un lucru firesc, în special când vine vorba de familie. Oamenii din societatea noastră gândesc că în familie problemele trebuiesc să fie soluționate de către menbrii familiei și alți membri nu pot să intervină în dicuția soților. Tottodată, mai este un motiv, victimile violenței nu au capacitatea să se protejeze și din acest motiv, comportamentulviolenței i-au amploare.”

Lilia Grosu susține că victimile violenței trebuiesc încurajate.

Lilia Grosu, psiholog a L. T. ”B. P. Hasdeu” din Bălți: ”Un rol important în acest lucru îl au instituțiile statului, doar că este important ca aceste instituții să cunoască despre cazul de violență și aici victimile violenței trebuiesc încurajate să solicite ajutor.”

Republica Moldova a recunoscut fenomenul violenței în familie ca o problemă socială în anul 2007, adoptând Legea nr. 45 cu privire la prevenirea și combaterea acestuia, și și-a asumat angajamentul de a interveni promt în soluționarea actelor de violență.

Citește și

Comentariile sunt închise

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu acest lucru, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptăAflă mai multe

Hide picture