§ Primăvara care ne unește. Două sute de femei s-au întâlnit la Bălți
Business is booming.

Primăvara care ne unește. Două sute de femei s-au întâlnit la Bălți

Două sute de femei din Moldova și-au dat întâlnire la Bălți. Acestea au discutat despre creșterea activismului civic, dezvoltarea personală și problemele cu care se confruntă femeile în societate.

Sub genericul „Primăvara care ne unește”, reprezentantele sexului frumos și-au spus păsul, și-au împărtășit experiențele și au avut posibilitatea să se inspire de la femei care sparg stereotipurile.

Elena Bordianu, organizatoare: „Alături de noi, la acest eveniment, le avem pe fetele de la Optmart SRL, fete, care prin intermediul rețelelor de socializare vin să promoveze activismul civic al femeilor, vin să spună femeilor că a venit timpul să vorbească, să-și spună păsul, să-și spună bucuriile. De fapt, toată lumea venim cam cu aceleași probleme, dar din lipsă de comunicare, din teama de a mai spune cuiva cu ce mă confrunt eu, rămânem cumva în urmă.”

Angela Stafii, prezentatoare Optmart SRL: „Publicul nostru este cel de femei. Am zis că dacă este posibilitatea să întâlnim femei și în afara Chișinăului, să ne apropiem de ele și să dicutăm cu ele, ar fi minunat.”

În acest an, organizatorii și-au propus să adune mai multe femei din diferite pături sociale, cu ajutorul unor oameni generoși.

Arina Spătaru, organizatoare: „Am identificat și un sponsor generos, pentru că, de fapt, în Bălți este mai complicat să găsești sponsori, pentru că astfel de evenimente necesită și cheltuieli. Sponsorul nostru general, compania StarNet, ne-a oferit posibilitatea să donăm 100 de bilete femeilor cu copii cu dizabilități sau femei dizabilități, femei cu stare financiară precară, femei care își educă singure copiii. Astfel, acest eveniment ia amploare regională.”

Aurelia Salicov, vicedirector compania Starnet: „Este un eveniment foarte important pentru că pune în valoare rolul femeii din Republica Moldova. Cel mai important este că acest eveniment încurajează femeile să se implice foarte activ în viața socială și culturală a societății.”

Doamnele și domnițele spun că au venit la eveniment pentru a comunica, pentru a învăța lucruri noi și pentru schimb de experiență.

Alina Gașițoi, angajată: „Îmi place să mă dezvolt personal, să învăț lucruri utile de la oamenii care sunt mai mari ca mine.”

Livia Bujor, manager grădiniță: „Am venit să mă întîâlnesc cu femei noi, cu femei de afaceri, cu femei care au realizat ceva în viață. Am dorit să mă întâlnesc și cu patru doamne de la Optmart SRL.”

Anișoara Gurău, profesoară: „Este un eveniment care ne unește pentru a vedea cum trebuie să fie femeile în ziua de astăzi.”

Evenimentul „Primăvara care ne uneșete” este la cea de-a doua ediție.

Comments

Comments are closed.