Primarul de Botoșani, despre avantajele poliției locale

Odată cu apariția Poliției Locale în orașul Botoșani, atât ordinea publică în urbie este respectată, cât și  veniturile în bugetul local au crescut. Despre acesta a vorbit primarul localității, Cătălin Flutur, care s-a aflat într-o vizită de lucru în orașul Bălți. Edilul a menționat că, doar în anul 2016 au fost aplicate contravenții în valoare aproape două milioane de euro. Banii din amenzi au ajuns în vistieria municipalității. Primarul a vorbit și despre atribuțiile polițiștilor locali.

CĂTĂLIN FLUTUR, PRIMAR DE BOTOȘANI: Ei sunt în subordinea primarului. Au o lege specială. Este o lege dată de statul român, tradusă pentru consiliul local. Ei au atribuții edilitare și nu numai. Ei au atribuții pe probleme de urbanism, autorizările în construcții. La fel, au responsabilizări pe zona de circulație.Dacă ai călcat iaba în parca sau ai aruncat gunoiul la fel aplică amenzi. Sunt de ajutor . Doar la nivelul amenzi aplicate ajung la 7-8 milioane de lei. Este un aport la nivel local. 

Despre necesitatea introducerii poliție locale la Bălți, a vorbit și viceprimarul, Igor Șeremet. El a specificat că, municipalitatea s-a adresat Guvernului și Ministerului de Interne, referindu-se la necesitatea creării unor astfel de unități de menținere a ordinei publice la nivel local, care trebuie să se subordoneze direct primarului.

IGOR ȘEREMET, VICEPRIMAR DE BĂLȚI: Noi deja am demarat acest proces. Ne-am adresat Guvernului și Ministerului de Interne pentru analiză și care ar fi eficacitate poliției municipale. 

Share...
Share

Comments