O femeie din Italia a obținut dreptul la concediu medical pentru a avea grijă de cățelul bolnav

Caz fără precedent în Italia. O femeie a obținut în instanță dreptul la concediu medical pentru a avea grijă de câinele său, care era bolnav. Ea a câștigat procesul intentat universității la care lucrează, relatează Libertatea.ro cu referire la BBC News.

Femeia, care lucrează la universitatea La Sapienza din capitala Italiei, a avut nevoie de două zile libere, după ce câinele ei a suferit o intervenție chirurgicală. De atunci, a început o dezbatere între universitate și femeie, respectiv dacă motivul concediului medical poate fi luat în calcul. Ajutată de un avocat al unui ONG care se ocupă de protecția animalelor, ea a mers în instanță, unde un judecător i-a dat câștig de cauză.

Astfel, universitatea va trebui să-i plătească femeii cele două zile de concediu pe care și le-a luat, invocând „motive personale, de familie”. În fața instanței, avocatul a invocat un artidol din Codul Penal italian, potrivit căruia oamenii care abandonează un animal aflat „în suferință” pot să fie condamnați la un an de închisoare și amendați cu 10.000 de euro.

Este un pas semnificativ care admite că animalele nu sunt crescute pentru beneficii financiare sau pentru capacitatea lor de a fi folosite la muncă, ci că sunt văzute drept membri ai familiei. Acum, într-o altă situație similară putem să invocăm acest precedent”, a spus președintele ONG-ului.

Share...
Share

Comments