Meniul cantinei sociale din Bălți, bogat în carne și pește

În doar câteva zile de la deschidere, cantina socială din Bălți a fost vizitată de mii de oameni. Persoanele nevoiașe fac cozi pentru a lua masa gratuit. Șeful întreprinderii municipale „Aprovizionare”, Ivan Osoianu, a declarat că meniul cantinei sociale diferă de la o zi la alta. De pe masă nu lipsește carnea, peștele, legumele și ceaiul fierbinte.

Ivan  Osoianu, șef  ÎM „Aprovizionare”: „Aseară am avut zeamă, iar la felul doi am servit hrișcă cu tiftele în sos de smântână, salată de varză și ceai. Astăzi în meniu avem borș cu varză și cu carne de găină. La felul doi avem pilaf cu carne de porc, roșii proaspete și compot. Avem grijă ca meniul să fie diferit în fiecare zi. Mâine vom ave ciorbă cu orez și carne, la felul doi, mămligă cu pește prăjit și brânză, salată și ceai.”

Cantina socială a fost deschisă la inițiativa primarului municipiului Bălți Renato Usatîi și plătită de el. Ea este situată, ca și anul trecut, vizavi de Casa de cultură.

Beneficiarii spun că pentru ei, mâncarea caldă este o adevărată bucurie de sărbători, mai ales că ei nu-și pot permite o bucată de carne sau pește.

„Aseară am avut supă cu carne, hrișcă cu carne, campot. Totul este foarte bine.”

„Îmi place tot. Mulțumesc lui Renato. Vreau să vină mai repede.”

„Ne hrănesc bine, felul întîi, felul doi, compot. Iată borș cu carne. Noi nu ne putem permite așa ceva, mai des doar cartofi și terci. Îi mulțumesc mult, să-i dea Dumnezeu sănătate.”

Cantina socială a fost deschisă pentru al treilea an consecutiv. Zilnic, aici vin să mănânce circa 500 de persoane. Cantina va funcționa până pe 8 ianuarie.

Share...
Share

Comments