Incendii uriașe în regiuni viticole din California

Mai multe incendii făceau ravagii luni, 9 octombrie, în nordul Californiei, mai ales în regiunile viticole Napa și Sonoma, provocând moartea a zece oameni, distrugând mii de locuințe și forțând peste 20.000 de persoane să fugă din calea flăcărilor, transmite Agerpres.ro.

Potrivit pompierilor din California, aproximativ 32.000 de hectare au fost deja devastate, începând de duminică seara, în această regiune foarte turistică și bogată din nord-vestul Statelor Unite.

În total, zece persoane și-au pierdut viața. Șapte oameni au murit în comitatul Sonoma, conform șerifului, doi în comitatul Napa iar un altul în Mendocino.

În mai puțin de 24 de ore, au izbucnit peste 18 incendii” care au distrus “peste 2.000 de locuințe și amenință alte mii“, a arătat guvernatorul statului cel mai populat din țară, Jerry Brown, într-o scrisoare adresată președintelui Donald Trump.

El îi solicită acestuia să declare zona ca una de “dezastru natural”, în scopul de a debloca ajutoare federale, date fiind “gravitatea și amploarea” celor petrecute.

Din cauza vântului extrem, care suflă cu peste 90 km/oră, “ne așteptăm că distrugerile să se accelereze” și la mai multe decese, a adăugat Brown, care a declarat stare de urgență în opt comitate.

Share...
Share

Comments