Designerii moldoveni și-au etalat colecțiile la Bălți

Designerii autohtoni și-au etalat colecțiile, pe podium la Bălți, în cadrul unui eveniment de promovare a producătorilor moldoveni. Este vorba despre nouă branduri semnate de designeri din Chișinău, dar și capitala de nord a țării.

Pe podium au strălucit brandurile locale, Ilette și Premiera Dona. Cei din urmă, au prezentat o gamă largă de articole vestimentare, în stil clasic.

OLGA COȚMAN, DESIGNER „PREMIERA DONA”: „În colecție avem elemente ca jabouri, pe alocuri, material transparent, care oferă feminitate și eleganță stilului. Colecțiile noastră prezintă, în mare parte, stilul clasic. Se poate însă de ales ceva mai feminin și mai romantic.”

Prezentarea de modă vine să promoveze brandurile autohtone, dar și să încurajeze oamenii să aleagă articole de calitate.

MAXIM OSIC, MANAGER BRAND „PREMIERA DONA”: „Ne-am gândit că trebuie să promovăm „Fabricat în Moldova”, altfel spus, „Din inimă”, și în nordul țării. Mulți nici nu știu că așa frumusețe poate fi creată de producătorii autohtoni, atât pentru maturi, cât și pentru copii.”

Pentru femeile care vor să arate bine, chiar și când stau acasă, designerii din Chișinău au venit cu o colecție specială din stofe delicate.

 CRISTINA PEREBICOVSCHI, MANAGER BRAND „ANA POPOVA”: „Sunt stofe delicate, deoarece sunt predestinate portului în intimitatea casei. Designerul nostru, Ana, a optat pentru cele mai fine stofe. Evident, este și bumbac, care le place la toți, dar și mătasea, plăcută la atingere și frumoasă. Nu este obișnuit să fie colecții care se poartă acasă. Ne-am obișnuit să purtăm comod, dar iarăși, vrem să spargem stereotipurile, să purtăm comod, dar să fie și stilat în casă.

Producătorii autohtoni au cucerit publicul bălțean. Femeile au rămas încântate de măiestria designerilor.

„Este foarte plăcut faptul, că producătorii autohtoni sunt la un nivel înalt. Sunt foarte multe lucruri frumoase. Desigur, pentru noi femeile, acest lucru este foarte important. Este foarte plăcut, când cumpărăm lucrările producătorilor autohtoni.”

 „Există ceva individual, atunci când purtăm o haină de brand. Este mult mai interesant.”

Share...
Share

Comments