Condiții mai bune pentru micuții unei grădinițe din Bălți

La grădinița numărul 7 din Bălți, rețeaua de canalizare este în proces de reparație capitală. Asta pentru că, țevile vechi nu mai rezistau, iar în curtea grădiniței se acumula mizerie. Potrivit șefului adjunct al Direcției Învățământ, Tineret și Sport, Mihail Vlasenco, lucrările sunt pe ultima sută de metri.

MIHAIL VLASENCO, ȘEF ADJUNCT DIRECȚIA ÎNVĂȚĂMÂNT: „Reparăm rețeaua de canalizare. Problema constă în faptul că, această rețeaua s-a învechit și necesită reparație capitală. Schimbăm toată rețeaua de canalizare, două fântâni. În acest mod, vom rezolva problema. Pentru asta, Direcția Învățământ, Tineret și Sport a căutat resurse financiare, în valoare de 25 de mii de lei.”

Odată cu reabilitarea rețelei de canalizare, va dispărea și problema blocului sanitar de la parter, care, de asemenea, necesită reparație. Potrivit, managerului instituției preșcolare, Ada Tica, renovarea încăperii va fi posibilă datorită unei fundații, care a donat deja bani pentru reparații similare.

ADA TICA, MANAGER GRĂDINIȚA NR.7 „GUGUȚĂ”: „Am câștigat un proiect cu fundația „Daniel”, fondator fiind Romeo Cucereav. Din sponsorizările și investițiile acestei fundații, vom efectua alte blocuri sanitare. Pot să vă demonstrez, cum va arăta blocul sanitar cu pricina, din grupa „Îngerașii”. Va arăta așa. Noi am efectuat următoarele acțiuni. Am schimbat toată rețeua de canalizare, am schimbat geamurile și ușile, pardoseala și pereții.”

Merită de menționat, că acum două săptămâni, câțiva părinți, au trimis la adresa redacției BTV, un mesaj critic, cu privire la condițiile dintr-un bloc sanitar al grădiniței, însoțit de imagini.

În replică, Ada Tica, a menționat că, părinții au fost anunțați despre proiectul de viitor al administrației, cu privire la reparația blocurilor sanitare, însă nu au fost auziți.

Managerul a adăugat că, este mereu în căutare de proiecte și investiții. Astfel, în ultimul an, la grădiniță au fost schimbate geamurile, a fost reparat blocul alimentar și un bloc sanitar similar, celui, care urmează să fie reabilitat.

Share...
Share

Comments