Călătorie în timp la Cetatea Sorocii

Din păcate acest articol este disponibil doar în RU. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

A fost o noapte albă la Cetatea Sorocii, unde a avut loc Noaptea Muzeelor. Dansurile de epocă, spectacolele și personajele istorice, au dus vizitatorii într-o calatorie în timp, relatează ProTV.md.

Cine a fost noaptea trecută la Cetatea Sorocii, a avut parte de o aventură istorică. A ascultat melodii clasice, a vazut cum se dansa în epoca medievală și chiar l-a putut asculta pe Stefan cel Mare, cel care în secolul 15 a construit cetatea din lemn.

După dansurile de epocă, artiștii au venit în fața vizitatorilor cu un dans popular. Frumos iluminată și recent renovată, cetatea Sorocii parcă a prins viață, iar oamenii spun că astfel de evenimente trebuie organizate mai des. 

Noaptea Muzeelor la Cetatea Sorocii se află la a 3-a ediție, iar scenariul a fost pregătit de doi tineri de la Colegiul de Arte “Nicolae Botgros” din Soroca.

 

Share...
Share

Comments