Elevii bălțeni în vizită la salvatori și pompieri

Un grup de elevi de la Liceului  Teoretic „Lucian Blaga” din Bălți  au vizitat detașamentului de căutare și salvare nr. 2 din oraș. Școlarii au fost întâlniți de comandantul departamentului, Valentin Glavațchi care le-a vorbit tinerilor despre acțiunile de salvare a victimelor în situații de risc.

Valentin Glavațchi , comandantul departamentului: „Noi facem asemenea cursuri pentru copii în ceea ce privește normele de siguranță privind  focul și aratăm modul prin care pompierii și salvatorii noștri lucrează în cazurile de incendiu a locuințelor și apartamentelor. Facem  acest lucru pentru a proteja copiii de posibilele incidente.”

Elevii au probat echipamentele pompierilor. Copii au fost informați de salvatorii despre faptul cum intervin în timpul incendiilor.

Natalia Cucută, profesoară la liceul  „Lucian Blaga”: „Suntem recunoscători pompierilor pentru aceste lecții și excursii, sperăm că copiii își vor aminti regulile de bază privind incendiile.”

Catalina Borovetskaya, elevă a liceului „Lucian Blaga”: „Ne-au arătat cum lucrează pompierii, cum i-au măsuri de prevenire a focului și obiectelor inflamabile, suntem foarte mulțumiți de lecții și excursii.”.

Cesar Baltag, elev al liceului „Lucian Blaga„: “Vreau să devin un pompier care să ajute și să salveze oamenii.”.

Pompierii din Bălți sunt de multă vreme ghizi de instruire pentru elevi. Ei sunt informați despre necesitatea respectării regulilor antiincendiare și despre măsurile corecte într-o situație de risc. Ziua ușilor deschise la detașamentul de căutare și salvare nr.  2 se desfășoară regulat.

Share...
Share

Comments